Toyota obustavlja proizvodnju u Evropi

Bez autora
Apr 13 2011

Japanski proizvođač automobila Toyota danas je saopštio da će u aprilu i maju na nekoliko dana biti obustavljena proizvodnja u pet evropskih fabrika zbog nestašice delova nakon zemljotresa koji je pre mesec dana potresao Japan. Najnovije u nizu poteškoća osetiće Toyotine fabrike u Burnastonu u Engleskoj, Adapazariju u Turskoj i Onnaingu u Francuskoj.U planu je i obustava proizvodnje u pogonima za proizvodnju motora u poljskim Jelcz-Laskowicama, kao i u Deesideu u Walesu. Proizvodnja će biti obustavljena na osam dana, u razdoblju od 21. aprila do 2. maja.

Toyota obustavlja proizvodnju u EvropiJapanski proizvođač automobila Toyota danas je saopštio da će u aprilu i maju na nekoliko dana biti obustavljena proizvodnja u pet evropskih fabrika zbog nestašice delova nakon zemljotresa koji je pre mesec dana potresao Japan.

Najnovije u nizu poteškoća osetiće Toyotine fabrike u Burnastonu u Engleskoj, Adapazariju u Turskoj i Onnaingu u Francuskoj. U planu je i obustava proizvodnje u pogonima za proizvodnju motora u poljskim Jelcz-Laskowicama, kao i u Deesideu u Walesu.

Proizvodnja će biti obustavljena na osam dana, u razdoblju od 21. aprila do 2. maja, mada se to podudara sa već planiranim neradnim danima, uključujući praznike i one dogovorene na nivou kompanije. Takođe, tokom aprila fabrike u Britaniji, Turskoj, Francuskoj i Poljskoj radiće smanjenim kapacitetom, odnosno u zavisnosti kolika će količina delova biti dostupna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik